Prijswinnaars

Juryrapport Social Sofa creaties
Hier is ons juryrapport voor de expositie. Het is erg jammer dat geen van de juryleden bij de uitreiking bij kon zijn, helaas viel het door andere afspraken niet te plannen.

We waren onder de indruk hoeveel werk de mensen hebben gemaakt en hoe de resultaten waren. We keken naar verscheidenheid, techniek, creativiteit en originaliteit. Wat eerst opviel was de diversiteit van ingediende werken. Digitaal, traditioneel of in woord en geschift, alles was vertegenwoordigd.

We hebben geprobeerd onderscheid te maken in eigen creativiteit of dat men van Gogh zo goed mogelijk na heeft gemaakt. Zodra er een werk na werd gemaakt, kwam het technische aspect om de hoek kijken.
Uiteindelijk zijn we tot een keuze van de top drie gekomen in de categorie 18+ en 18-.

Categorie 18-Schilderij: Vrouwen in het Veen door Didier Bryan
Mooi geschilderd, goede impressie en kleurstelling van de echte Van Gogh. Leuk om te zien, dat zelfs de penseelstreek van Van Gogh werd benaderd.

In een willekeurige volgorde de categorie 18+:
Quilt door Ina Stuiver: Heeft de meeste raakvlakken met de banken, technisch gezien is het quilt uitgevoerd als kleine mozaïekstukjes, kenmerken uit de omgeving zijn in het beeld opgenomen. Quilt is een bijzonder ambacht, mooi om te zien dat de techniek met het hedendaagse wordt verbonden in dit werk.

Boekje: Brieven uit Drenthe door Jan Klok
Het doosje zou b.v. perfect zijn om postkaartensetjes van Van Gogh te verkopen. Heel verrassend, zeer professioneel uitgevoerd. Het heeft veel potentie om in productie genomen te worden (b.v. in limited edition), zowel in Nieuw Amsterdam in het van Gogh huis, als ook in Amsterdam Van Gogh museum. Door het formaat is het heel makkelijk hanteerbaar.

Schilderij Molen in een andere omgeving door Marian Hage
Liefelijk, uitgevoerd in een eigen fantasie. Er zit een sfeer in die je omarmt. Met name door de eigen impressie sprong het werk eruit. Het is immers geen bestaande situatie. Toch is de herkenbaarheid behouden.

Tevens heeft de jury de vrijheid genomen om een vierde prijs toe te kennen namelijk: de aanmoedigingsprijs. Deze gaat naar de Tweelingdorp Quiz door Martin IJzerman. De jury ziet hierin potentie om verder te groeien.

Een keuze maken was best moeilijk, met name omdat men kon zien en voelen, dat iedereen enorm zijn/haar best heeft gedaan. Complimenten aan de deelnemers voor hun werk!

Naast de jury was er natuurlijk ook nog de stemming door de bezoekers van de expositie. In totaal hebben we 115 bezoekers mogen begroeten waarvan er 99 een stem hebben uitgebracht.
Na telling bleken 2 creaties de meeste stemmen in de wacht te hebben gesleept. Beide ontvingen ze 20 stemmen van de bezoekers. Eén van de creaties is ook door de jury gekozen namelijk de Quilt van Ina Stuiver. Daarom gaat de laatste bokaal naar de tweede creatie met 20 stemmen: het schilderij met de Klaprozen van Ina Groenwold.

Mozaiëk-bokalen

De bokalen voor de winnaars van de creatiewedstrijd.

De prijswinnaars

Foto beschikbaar gesteld door Wessel Berkhout